Statement Platinum Screen

Beste Hair Diagnostix klant,

Drie weken geleden is onze nieuwste haarscreen tijdens een uitzending van AVRO TROS Radar in de publiciteit gekomen. Aan deze bekendmaking is anderhalf jaar voorbereiding vooraf gegaan en hoewel wij dachten dat we alles goed hadden voorbereid, werden we alsnog enorm verrast door het aantal aanvragen dat we hebben ontvangen.

De ochtend na de uitzending zijn we van start gegaan om de test kits zo snel als mogelijk bij iedereen te kunnen laten bezorgen. Dit is gelukt, aangezien 98% van alle pakketten binnen 48 werkuren zijn verzonden.

Het is voor een kleine organisatie geweldig om op die manier te kunnen starten, maar deze groeisprint oversteeg onze verwachtingen. We waren voorbereid om op termijn tussen de 100 en 200 haarscreens per maand te kunnen verwerken en we hadden naar aanleiding van de Radar uitzending enkele tientallen aanvragen verwacht. Dat werden er honderden! We realiseerden ons dat dit een grote uitdaging zou betekenen, maar we meenden dit met extra inspanningen te kunnen gaan inlopen.

Maar toen gooide Corona roet in het eten. Zoals je weet is de situatie de afgelopen weken steeds kritischer geworden, met als gevolg dat er strengere overheidsmaatregelen zijn getroffen. Hierdoor is onze organisatie minder flexibel geworden.

Dit weekend hebben wij de impactvolle beslissing moeten nemen om onze laboratoriumactiviteiten stil te leggen. Ik wil middels deze brief uitleggen waarom we tot deze ingrijpende beslissing zijn gekomen:

  • In ons laboratorium kunnen we, door toenemende toegangsrestricties en de anderhalve meter regels, zelfs niet meer met onze minimale bezetting werken, waardoor de veiligheid van onze medewerkers in het geding komt.
  • Door wereldwijde reisrestricties is het voor ons al enige tijd onmogelijk om externe experts in te vliegen die normaliter onze apparatuur onderhouden. Dit onderhoud zorgt ervoor dat de meetresultaten accuraat blijven. Langer doorwerken zonder dit onderhoud zou betekenen dat we niet langer conform onze kwaliteitstandaard kunnen werken en dat is onacceptabel.

Ons team zoekt op dit moment naar mogelijkheden om tijdelijk in een ander laboratorium te kunnen screenen, om zodoende de wachttijden zo veel als mogelijk te beperken. Helaas is het niet eenvoudig een vergelijkbaar laboratorium te vinden en zijn we beperkt door de vele veiligheidsvoorschriften. We begrijpen dat dit een voor jou ongewenste situatie is en we realiseren ons heel goed dat jij jouw resultaten zo snel als mogelijk wilt ontvangen, nadat je hebt besloten om een kit te bestellen.

Laat me je verzekeren dat wij er alles aan doen om onze analyses te hervatten, zodra de Corona restricties worden versoepeld of wij een alternatieve manier van werken gevonden hebben.

We hopen op jouw begrip in deze voor ons allen zeer lastige situatie. Voor verdere vragen of opmerkingen kun je ons het best bereiken via support@hairdiagnostix.nl

Cyrille Depondt
CEO Hair Diagnostix

Menu