Wat we doen, waarom we dat doen en hoe we het doen.

Wat is Hair Diagnostix?

Hair Diagnostix is business unit van Dutch Screening Group die een aantal unieke, wetenschappelijk bewezen haar screening methodes aanbiedt, gebaseerd op meerdere technologische platforms. Met behulp van jouw haar kunnen wij je, op een niet invasieve manier, inzicht geven in wat er zich afspeelt in jouw lichaam. Waarbij wij kunnen kijken naar verschillende (bio)chemische elementen in jouw lichaam. De resultaten van onze haar screening krijg je in de vorm van een digitaal rapport toegestuurd.

Wie zijn wij?

Hair Diagnostix is een business unit van Dutch Screening Group, een medisch technologiebedrijf waar wetenschappelijke, innovatieve en disruptieve technologieën worden ontwikkeld. Complexe technieken en informatie worden omgezet naar eenvoudig te gebruiken data en inzichten. Wil je meer te weten te komen? Bekijk dan de website van Dutch Screening Group.

Ons team bestaat uit een diverse mix internationale onderzoekers met diverse expertisegebieden. Medio 2020 is het Hair Diagnostix laboratorium geopend en beschikken wij over hightech apparatuur in een geborgde, ISO 13485:2016 gecertificeerde omgeving.

Daarnaast worden we ondersteund door experts uit zowel de academische alsmede de klinische en zakelijke wereld. Ons doel is om complexe technologieën om te zetten naar eenvoudig te begrijpen, breed inzetbare diensten, gebaseerd op haar analyses.

De geschiedenis van
Hair Diagnostix

Het idee voor onze techniek is ontstaan vanuit de vraag van een scholier. Kan ik door de toepassing van specifieke massaspectrometrie-technologieën zien of mijn vrienden op stap zijn geweest?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, zijn haren geanalyseerd en ontstond er het eureka moment. De brainstormsessies naar aanleiding van deze vraag hebben namelijk geleid tot de inzichten die wij nu toepassen. Want de resultaten maakte ons duidelijk dat ons haar, het dagboek is van wat allemaal gebeurt in ons lichaam. Daarvoor hebben wij een multidisciplinair team samengesteld die de technieken ontwikkelt om dit dagboek te lezen.

Een team van specialisten binnen hun veld

Wetenschappelijk gevalideerd

State of the art labtechnieken

Met zorg voor jouw privacy

Het team van Hair Diagnostix

Menu